loading...
جدید ترین اخبار از سراسر وب
الهام بازدید : 34 شنبه 12 مهر 1393 نظرات (0)

هر قوطی یا بطری نوشابه‌هایی مانند کوکاکولا حاوی گاز دی‌اکسیدکربن است که در فشارهای بالا و درجه حرارت پایین در مایع حل شده است.
اضافه‌کردن دی‌اکسیدن کربن به نوشابه یک اسید ضعیف ایجاد می‌کند که هم مزه اندکی تند آنها را باعث می شود و هم به عنوان نگهدارنده عمل می‌کند.

هنگامی در بطری یا فوطی نوشابه را باز می‌کنید، فشار درون آن کاهش می‌یابد، و درنتبجه دی‌اکسیدکربن محلول به گار تبدیل می‌شود و به صورت حباب‌هایی خارج می‌شود.

اگر یک قوطی یا بطری نوشابه باز‌شده را برای مدتی طولانی به حال خود بگذارید و بعد آن را بنوشید، متوجه خواهید شد که نه تنها دیگر حباب‌های گار در آن ظاهر نمی‌شود، بلکه مزه تند خاص خود را هم از دست داده است.

صنعت نوشابه‌سازی بزرگترین بازار منفرد برای دی‌اکسیدکربن است، اما استفاده از دی‌اکسیدکربن به همین مورد ختم نمی‌شود.

دی‌اکسیدکربن جامد بهتر از آب یخ‌زده می‌تواند مواد را سرد کند و این دی‌اکسیدکربن جامد یا یخ خشک برای سرد و منجمد کردن غذاها به کار می‌رود.

 

پایگاه فرهنگی هنری ایران ناز


منبع

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 2053
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 28
  • آی پی دیروز : 91
  • بازدید امروز : 433
  • باردید دیروز : 486
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 433
  • بازدید ماه : 6,573
  • بازدید سال : 31,294
  • بازدید کلی : 414,149
  • کدهای اختصاصی